Suodata postauksen tyyppi
Suodata tuholaiset
Kauriit: äärimmäinen opas
Kauriit hakeutuvat herkästi asuinalueille ja pihoihin ravintoa etsiessään. Helposti saavutettavat versot ovat kauriiden mieliruokaa ja kauris on ruokansa suhteen vaatelias. Me osoitamme, miten pihalla olevista kauriista pääsee eroon.
Katsotuimmat
Edellinen virkaa
Kyyt: äärimmäinen opas
Suomen luonnossa on vain vähän ihmisille vaarallisia tai jopa tappavia eläimiä. Kyy on yksi niistä. Lapsille ja lemmikeille kyynpuremat ovat erityisen vaarallisia. Tässä oppaassa kerromme muun muassa kyiltä suojautumisesta sekä siitä, miten puremia voi välttää.
Banaanikärpäset: äärimmäinen opas
Banaanikärpästen tai hedelmäkärpästen määrä kasvaa räjähdysmäisesti tiettyinä vuodenaikoina. Ne parveilevat kotona olevien hedelmien ympärillä. Naaraan laskevat noin 500 munaa hedelmiin, ja munista tulee uusia kärpäsiä noin viikossa. Ei niin tuoretta! Me näytämme, miten banaanikärpäsistä pääsee eroon.
Täit: äärimmäinen opas
Tiettyinä aikoina täit leviävät kulovalkean tavoin kouluissa ja esikouluissa. Monesti niin käy kesälomien jälkeen. Raapiiko lapsesi hiuspohjaansa? Jos raapii, voi olla hyvä tarkistaa, onko lapsella täitä. Me osoitamme, miten täit havaitaan ja miten niistä pääsee nopeasti eroon.
Kirput: äärimmäinen opas
Raapiiko lemmikkisi itseään enemmän kuin tavallista? Näetkö pieniä hyppiviä loiseläimiä? Jos näin on, on erittäin todennäköistä, että kyse on 2–3 mm pitkistä kirpuista, jotka ovat sekä eläinten että ihmisten loiseläimiä. Aikoinaan kirput levittivät pelkoa herättäviä tauteja, kuten ruttoa ja pilkkukuumetta. Nykyään ne aiheuttavat lähinnä kutiavia puremia, jotka voivat olla todella ärsyttäviä. Me kerromme, miten kirpuista pääsee nopeasti eroon.
Hämähäkit: äärimmäinen opas
Suomalaiset hämähäkit ovat vaarattomia. Lisäksi hämähäkit ovat hyötyeläimiä, jotka itse asiassa pitävät paikkoja puhtaina ja ehkäisevät erilaisia haittaelämiä. Monet ihmiset tuntevat kuitenkin lähes synnynnäistä ja joskus kovaakin pelkoa hämähäkkejä kohtaan. Monesti ihmiset haluavat häätää hämähäkit kotoa – ja me kerromme miten.
Kontiaiset: äärimmäinen opas
Kaikki alkaa muutamasta nurmikossa olevasta reiästä. Myöhemmin kontiaiset voivat vallata koko nurmikentän. Vain yhden kontiaisen käytäväjärjestelmä voi ulottua 1000 m2 alueelle, ja kontiainen kaivaa 100 metriä päivässä. Kontiaisoppaassa selvitetään, miten kontiaisia vastaan voi taistella.
Torakat: äärimmäinen opas
Torakka on yksi maailman vanhimmista hyönteislajeista ja yksi vaikeimmista tappaa. Joidenkin mukaan torakat kuuluvat niihin harvoihin eliöihin, jotka voisivat selviytyä maailmanlaajuisesta ydinasekatastrofista. Torakka ei ole kovinkaan yleinen Suomessa, mutta se on leviämässä uusille alueille. Onneksi torakoita voi myös torjua, ja me näytämme miten.
Kärpäset: äärimmäinen opas
Kärpäsiä ruuassa, kärpäsiä katossa, kärpästen jätöksiä ikkunassa. Ihmisten koteihin kesäisin tunkeutuvat kärpäset häiritsevät monia. Asiaa ei paranna se, että kärpäset ovat ruokamyrkytysten yleisin aiheuttaja ulkotarjoiluissa. Oppaamme sisältää lisätietoja kärpäsistä ja niiden torjunnasta.
Punkit: äärimmäinen opas
Moni meistä on joutunut punkin puremaksi elämänsä aikana mutta selvinnyt siitä ilman ongelmia. Valitettavasti punkkien (eli puutiaisten) määrä on lisääntymään päin, ja niiden levittämistä taudeista on tullut yleisempiä. Punkkien levittämät taudit, kuten borrelioosi ja puutiaisaivokuume, voivat johtaa vakaviin terveysongelmiin. Me osoitamme, miten punkkeja vältetään ja miten punkin saa irrotettua iholta.
Ampiaiset: äärimmäinen opas
Ampiaisia laseissa, ruoissa ja kaikkialla. Pahimmassa tapauksessa ampiaisen pisto. Monet haluavat tietää, miten ympärillä pörräävistä ja monesti aggressiivisista ampiaisista pääsee eroon, niin että kesästä voi taas nauttia. Tässä oppaassa selvitetään, miten ampiaisten pistoja vältetään, miten lähistöllä olevat pesät poistetaan ja miten ampiaisia tarvittaessa torjutaan.
Myyrät: äärimmäinen opas
Onko nurmikkoon alkanut ilmestyä outoja reikiä? Kyse voi olla myyristä, jotka ovat laajentamassa reviiriään. Myyräoppaan avulla voit selvittää, onko pihallasi myyriä. Sen jälkeen kerromme, miten myyrät saa pakosalle.
Sokeritoukat: äärimmäinen opas
Onko sokeritoukka yöllinen roskienkerääjä vai inhottava epähygieenisyyden osoittaja? Olemme keränneet tänne kaiken tietämisen arvoisen sokeritoukista. Sokeritoukkaoppaassa kerrotaan muun muassa, minkälaisia sokeritoukkia on olemassa ja miten niistä pääsee eroon.
Hyttyset: äärimmäinen opas
Hyttyset tarkoittavat monille kesän pahinta riesaa. Niistä voi kuitenkin päästä eroon monin eri tavoin. Olemme keränneet tänne kaiken tietämisen arvoisen hyttysistä. Hyttysoppaassa kerrotaan siitä, keitä hyttyset häiritsevät eniten, minkälaisia hyttysiä on olemassa ja tietenkin miten hyttysvaivasta pääsee eroon.
Tappajaetanat: äärimmäinen opas
Tappajaetanat ovat puutarhurin painajainen. Olemme keränneet tänne kaiken tietämisen arvoisen tappajaetanoista. Tappajaetanaoppaassa on kerrottu muun muassa, miten etanan munat tunnistaa, miten kompostista pitää huolehtia ja tietenkin miten etanoita tulee torjua.
Muurahaiset: äärimmäinen opas
Muurahaiset voivat rakentaa käytäviä ihmisten koteihin, ja suurin osa ihmisistä ei halua jakaa kotiaan muurahaisten kanssa. Olemme keränneet tänne kaiken tietämisen arvoisen muurahaisista. Muurahaisoppaassa käydään läpi eri muurahaislajit, syyt sille, miksi ne hakeutuvat talojen sisään, tavat paikallistaa muurahaispesiä ja tietenkin tavat torjua muurahaisia.