Hiiret: äärimmäinen opas

Möss - guide

Hiiret etsivät usein taloja ja kesämökkejä talvikuukausina etsimässä ruokaa ja lämpöä. Tuloksena on parhaimmillaan hiiret, mutta hiiret voivat myös aiheuttaa aineellisia vahinkoja - esimerkiksi purenta sähkökaapeleita, jotka pahimmassa tapauksessa voivat johtaa tulipaloon! Osoitamme, kuinka hallitset hiiriä pitkällä aikavälillä, miten estät hiiret pääsemästä taloon, tarvittaessa tuholaistorjuntaan.​

 

 

Sisältö:

 1. ​Lyhyesti hiiristä
 2. Vammat ja sairaudet
 3. Kuinka tietää, onko sinulla hiiriä
 4. Tarkistuslista ehkäisevät toimenpiteet
 5. Hiirien tuholaistorjunta
 6. Lisätietoja hiiristä

 

 

Lyhyesti sanottuna hiiret

Satoista suomalaisista hiiriryhmistä meillä on kolme hiirtä koteihin ja kodeihin, joita pidetään tuholaisina; talon hiiret, suuremmat hiiret ja pienet hiiret.

House hiiret elävät aivan kuten nimensä vihjeitä meidän rakennuksissa, usein ullakoissa, lattiat tai seinät.

Skogsmusilla on luonnollinen elinympäristö ulkona - mutta se haluaa siirtyä sisälle kylmän lepakoiden aikana suojan ja lämmön saamiseksi.

Kuva: Suurempi metsämeri, Apodemus flavicollis [© Vojtech Dostál, CC-BY-SA-3.0]

 

Vahingot ja sairaudet

Hiiret voivat aiheuttaa allergioita ja leviä infektioita, kuten salmonellaa ja kouristusta niiden feetsojen kautta.

Yleisimmät ovat materiaalivauriot, usein huonekaluissa tai elintarvikkeissa, jotka ovat saastuneet virtsasta ja ulosteesta. Kalliit materiaalivahingot aiheuttavat usein vaikuttamattomat rakennusmateriaalit, kuten eristys- tai kipsi- tai kuitukaapelit. Vaarallisinta on, jos sähkökaapeleita hyökätään - se voisi pahimmassa tapauksessa johtaa tulipaloon.

 

Kuinka tietää, onko sinulla hiiriä

Koska hiiret lisääntyvät hyvin nopeasti, on tärkeää selvittää mahdollisimman pian hiiren ongelma ja ryhtyä toimenpiteisiin. Seuraavat merkit voivat auttaa sinua selvittämään, onko sinulla hiiriä talossa:

 1. Kuono on tumma ja 3-8 mm pitkä. Hiiri tuottaa 50-80 kuoppausta yötä kohti, usein kaappeina tai lattialistoilla.
 2. Raapiminen yöllä, varsinkin ullakoilla, seinillä tai lattialla.
 3. Haju: Vahva ammoniumkaltainen haju on merkki hiiren virtsaan. Haju voi säilyä jopa sen jälkeen, kun siirtomaa on poistettu.
 4. Jäljitelmät pölyisissä alueissa osoittavat hiiripolun. Yksi testi on ripotella hienoja jauhoja tai talkkia, jossa epäilet hiirien liikkuvan. Seuraavana päivänä tutkitaan jälkiä.
 5. Satunnaiset ja harmaat tahrat esiintyvät satunnaisesti hiiren turkista rasvasta ja liasta, kun se kulkee vaipan, seinän tai muiden esineiden läpi.
 6. Virtsarakko voi esiintyä suurissa lihasteräksissä ja se on itse asiassa kehon rasva, sekoitettu virtsaan likaa. Ne voivat muodostaa enintään 4 cm: n pieniä paikkoja ja leveys noin 1 cm.
 7. Peseytymisen jälkiä voidaan havaita, kun pehmeitä materiaaleja, kuten pehmusteita tai eristysmateriaaleja on siirretty.

 

Tarkistuslista - ehkäisy

On paljon asioita, joita voit tehdä ennakoidaksesi ja ehkä jopa vapauttaa musikaalisia hyökkäyksiä. Tärkeitä alueita ovat tiivistäminen, jotta hiiret eivät pääse sisään ja vähentävät mahdollisia ruoka-aineita.

Ulkona. Seuraavat toimet auttavat sinua ennakoimaan, että hiiret päätyvät omaisuuttesi ympärille:

 1. Etsi talon ja venttiilien reiät, peitä ne metallisella verkolla (silmäkoko 5 mm ja lanka paksuus 0,7 mm). Hiiri tarvitsee vain 7 mm: n reiän päästäkseen niin varovasti.
 2. Leikkaa ruoho talon ympärillä, poistaa tehokkaasti hiirien suojan ja heikentyvät.
 3. Vältä pensaita, puita, kiipeilyä kasveja ja kasveja lähellä talon julkisivua. Vastaavasti pinoja tai ulkokalusteita, kun julkisivua on vältettävä, koska hiiret voivat käyttää niitä nousemaan taloon korkeampia aukkoja.
 4. Älä ruokaa lintuja tai lemmikkieläimiä talon läheisyydessä, ja varmista, että pääset eroon vuodosta ja jäämistä jälkikäteen.
 5. Varmista, että täyttösuppilon kansi sulkeutuu kunnolla ja mikä tahansa komposti on sijoitettava kauas talosta ja suljettava.
 6. Parvekkeiden ja vastaavien alla pitäisi olla puhdas ja välttää roskaa yleensä

Sisäilman. Seuraavien toimenpiteiden avulla voit välttää hiiret pääsemästä omaisuuteesi:

 1. Tiiviit ovet, ikkunat, venttiilit ja muut mahdolliset syvennykset ulospäin.
 2. Varmista, että putkiliitokset altaan alta ovat sinetöityjä ja että keittiön aukot ja pantteri sulkeutuvat tiukasti. Samoin portit ovat juuttuneet ja ovat vedellä täytettyjä.
 3. Pidä se siistinä, etenkin kellarissa ja tuulessa. Varmista, että keittopelejä, kynttilöitä, kakkuja ja muita hiirille ei ole syötävää, puhdista mökki huolellisesti, jos aiot olla poissa pitkään.
 4. Vältä sijoittamasta laatikoita suoraan lattiaa vasten, vaihda se hyllyttävään muovisäiliöön tai ainakin irti maasta hyllyille.
 5. Päivitä ruokakomero ja muu ruokavarasto - Tiivistettävät muovisäiliöt pitävät hiiret ulos.

 

Joten taistelet hiiriä vastaan

Seuraavassa on erityyppisiä hiiren vastaisia ​​taisteluita, jotka sopivat erityistilanteeseen ja -olosuhteisiin:

 1. Lihaksia tai klassisia taisteluita heitä kutsutaan usein. Voit vapauttaa useimmat hiiretoukit hajallaan talossa.
 2. Sähköiset hiirenloukut: Tapa ihmishiiret voimakkaiden sähköiskujen avulla. Betas helposti ex. pekonia, savustettua lohta tai kissanruokaa ja tyhjennetty roskiksi saaliiksi. Vain sisäkäyttöön.
 3. Automaattiset mekaaniset pyyntivälineet: kehittynyt järjestelmä, joka toimii laajoilla hiiren torjumiseksi tai suurilla alueilla. Latautuu CO2-säiliöllä ja sen jälkeen automaattinen jopa 24 kiinni. Katso esim. Goodnature A24.
 4. Ultrasound pelolla on moderni tapa pitää hiiret pois. Melu häiritsee hiiriä, mutta ei ihmisiä ja lemmikkejä (paitsi tam-jyrsijä). Sinun tulisi aina yhdistää ultraäänitutkimus muihin tyyppisiin kontrolliin / ansoihin vähentääkseen riskiä tottua.
 5. Live-saaliit merkitsevät myös, että et vahingoita eläimiä ja voitte päästää heidät mukavaan paikkaan kaukana. Sieppaaminen ja kuljetus voi kuitenkin olla stressaavaa sinulle, mutta ennen kaikkea hiirelle, joka on kevyesti stressaantunut. On myös tärkeää tarkistaa ansa päivittäin Ruotsin ympäristönsuojeluviraston sääntöjen mukaisesti varmistaakseen, että hallinto on mahdollisimman inhimillistä.
 6. Jos oma yrittää päästä eroon hiiristä on hedelmällistä, ota yhteyttä torjuntaan, joka tekee ammattimaista kunnostamista.

Riippumatta siitä, miten pääset eroon hiiristäsi, tarkista ennalta ehkäisevät toimenpiteet, jotta juurihäiriö ei pääse takaisin.

 

Lisää tietoja hiiristä

Husmus asuu ympäristöissä, jotka ovat voimakkaasti päällekkäisiä kanssamme. Husmus on tarkempi, mutta siemenet ja viljat ovat elintarvikeluettelon päällä. Hootsi on noin 9 cm pitkä ja yhtä pitkä pituus. Hiiren takana on harmaharmaa, joka usein muuttuu kellertävän ruskeaksi, kun vatsan harmaa-valkoinen tai keltainen. Siinä on pienet silmät ja korvat. Husmusin leikki on noin 6 mm pitkä ja kauniimpi kuin metsähiiri.

Suuremmilla ja pienemmillä metsähiirillä on luontotyypit, mutta etsivät suojaa, lämpöä ja ruokaa talvikuukausina sisätiloissa. Nämä elävät pääasiassa kasviperäisten elintarvikkeiden, kuten pähkinät, silmuja ja versoja, mutta on kaikkiruokainen ja voi syödä sisätiloissa ja jopa saippuaa, kynttilä, kittiä tai toisessa kyseenalainen ravintoarvoa. Keltainen Necked on noin 9-13 cm pitkä suunnilleen samasta puusta hiiri häntä taas vähemmän, aivan kuten talo hiiri - että noin 9 cm pitkä ja hieman lyhyempi häntä. Sekä pää- ja metsähiiri on kelta-ruskea väri takana, usein hiven punaruskea, kun vatsa on valkoinen. Metsähilloilla on huomattavasti suurempia silmiä ja korvia kuin husmus. Heidän leikkansa on lyhyempi ja paksumpi kuin Husmus.

 

Liittyviä tuotteita
Copyright © 2019 Stick AB
To top