Sokeritoukkia sängyssä? Tässä on ratkaisu

Sokeritoukkia sängyssä

Toisinaan sokeritoukkien kaltaiset tuholaiset ovat niin röyhkeitä, että ne valtaavat jopa kodin pyhimmän paikan, sängyn. Monien mielestä mikään ei ole sitä inhottavampaa. Selitämme seuraavaksi, miksi sokeritoukat hakeutuvat sänkyyn ja miten ne voi poistaa sieltä nopeasti ja helposti.

 

Tuholaisongelma tuntuu erityisen ikävältä silloin, kun tuholaiset ilmestyvät sellaiseen paikkaan, jossa levätään ja rentoudutaan, kuten sänkyyn tai sohvalle. Hyökkäys tuntuu silloin lähes henkilökohtaiselta, ja sokeritoukat tai mitkä tahansa muut tuholaiset halutaan pois viipymättä. Ehkä olet juuri nyt sängylläsi sokeritoukkien odottamattoman esiinmarssin jälkeen etsimässä netistä keinoja päästä eroon epätoivotuista vieraista?

Jos olet löytänyt sokeritoukkia sängystäsi, voi olla rauhoittavaa tietää, että ne eivät pysty puremaan tai vahingoittamaan sinua millään tavalla. On kuitenkin täysin ymmärrettävää, että sängyn jakaminen sokeritoukkien kanssa tuntuu inhottavalta ja että haluat päästä niistä eroon.

 

Miksi sokeritoukat hakeutuvat sänkyyn?

Tavalliset sokeritoukat pysyvät enimmäkseen kosteissa ympäristöissä, kuten kylpyhuoneissa, kellareissa ja keittiöissä, mutta ne voivat hakeutua läheisiin huoneisiin etsiessään tärkkelys-, hiilihydraatti- ja proteiinipitoista ravintoa. Jos makuuhuone tai olohuone sijaitsee keittiön tai kylpyhuoneen lähellä, sokeritoukat voivat levittäytyä myös sinne. Paperitoukat selviävät sokeritoukkia paremmin myös kuivissa ympäristöissä ja voivat siten siirtyä talon kaikkiin huoneisiin ja nurkkiin. Ne voivat liikkua joko omin voimin tai vaatteiden, lehtien tai muiden esineiden mukana.

Seuraavat seikat tekevät vuoteesta houkuttelevan paikan sokeritoukille:

  • Sokeritoukat käyttävät ravintonaan ihmisten hius- ja ihojäämiä. Monet meistä viettävät suuren osan vuorokaudesta sohvalla ja lähes kaikki oleskelevat vielä pidempään sängyssä. Usein käytetyissä huonekaluissa on runsaasti "ruokaa", joka houkuttelee sokeritoukkia. Ratkaisu on melko yksinkertainen: vaihda ja pese vuodevaatteet useammin.
  • Jos sinulla on tapana joskus syödä sängyssä, mahdolliset roiskeet ja murut voivat houkutella sokeritoukkia. Tämä ongelma on yleisempi sohvien ja olohuoneiden kohdalla, sillä siellä nautitaan usein välipaloja, kuten perunalastuja ja juustonaksuja. 
  • Huonosti tuuletettu makuuhuone voi heikentää ilman virtausta sängyn alla. On myös hyvä muistaa, että sängyssä nukutaan ja ihmiskehon lämpö voi tehdä patjasta kostean, mikä voi tarjota sokeritoukalle ihanteelliset olosuhteet. Huonosti eristettyä seinää vasten oleva sohva voi myös olla hieman kostea ja houkutella siksi sokeritoukkia.
  • Joskus vuodevaatteet tärkätään, jotta ne säilyttävät muotonsa. Sokeritoukat rakastavat sitä. Etenkin sen jälkeen, kun joku on ollut nukkumassa ja vuodevaatteet ovat sen jäljiltä hieman kosteita. Vältä siis tärkkelyspohjaisia aineita vuodevaatteissa, jos sinulla on ongelmia sokeritoukkien kanssa.
  • Toinen asia, joka voi saada sokeritoukat viihtymään makuuhuoneessa, on se, että ne suosivat pimeitä paikkoja. Usein makuuhuone on yksi pimeimmistä huoneista kellarin ja kylpyhuoneen jälkeen. Jos sinulla on sokeritoukkaongelma, kannattaa avata pimennysverhot ja päästää huoneeseen sisään riittävästi valoa silloin, kun et ole nukkumassa.

Yllä mainittujen seikkojen vuoksi sänky tai sohva voi olla houkutteleva paikka sokeritoukille. Mutta nyt tiedät, mitkä asiat vaikuttavat asiaan ja miten voit vähentää sängyn vetovoimaa, niin että tuholaiset pysyvät poissa.

 

Sokeritoukkien poistaminen sängystä 

Tiloissa, joissa ihmiset oleskelevat paljon, pyritään tuholaistorjunnassa käyttämään niin vähän myrkkyjä kuin mahdollista. Useimmat haluavat välttää hyönteismyrkkyjen suihkuttamista suoraan kohti sänkyä.

Onneksi vuode ja sohva tarjoavat erityisiä mahdollisuuksia torjua sokeritoukkia ilman myrkkyjä. Seuraavat kolme vinkkiä auttavat sinua pääsemään eroon sokeritoukista sängyssä:

  1. Jotta torjunta sujuisi nopeammin ja tehokkaammin, suosittelemme, että aloitat pesemällä vuodevaatteet ja imuroimalla sijauspatjan.  
  2. Sen jälkeen voit käyttää sänkyjen ja huonekalujen jalkoihin asetettavia lutikka-ansoja, jotka yhdessä niihin siroteltavan piimaan kanssa muodostavat täydellisen esteen sokeritoukkia vastaan. Sokeritoukat, jotka yrittävät nousta vuoteeseen, kiipeävät ensin ansaan, joutuvat kosketuksiin piimaan kanssa ja kuolevat muutamassa päivässä. Tällä tavalla pääset nopeasti ja myrkyttömästi eroon sokeritoukista, jotka ovat matkalla sänkyyn. 
  3. Siirrä sänky myös kauemmas seinästä, jotta sokeritoukat eivät pääse sänkyyn seinän kautta. Jos sängyn runko on suoraan lattiaa tai sängynpäätyä vasten, hyönteisteippiä voi olla hyvä kiinnittää esteeksi paikkaan, jonka kautta sokeritoukat voisivat muuten nousta sängylle. Teippiin voi lisätä piimaata tai sokeritoukkien voi vain antaa jäädä kiinni teippiin.

Bonuksena sokeritoukkien karkottaminen antaa samalla hyvän suojan lutikoita ja muita ryömiviä hyönteisiä vastaan. 

 

Sokeritoukkia muissa tiloissa? 

Kuten sanottu, sokeritoukkia esiintyy useimmiten kellareissa, pesuhuoneissa, kylpyhuoneissa, keittiöissä ja muissa hieman kosteissa tiloissa, ei makuuhuoneissa. Jos sokeritoukkia on makuuhuoneessasi, niitä on valitettavasti todennäköisesti myös muualla talossa tai asunnossa. Täältä voit lukea lisää sokeritoukkien torjunnasta yleisesti. Jotta sokeritoukat saadaan pois talosta, suosittelemme myös hyönteissuihketta ja sokeritoukka-ansoja.

Liittyviä tuotteita
Copyright © 2024 Stick AB
To top