Uutuus: Goodnature A24 menestys Suomessa

Goodnature A24

Fiksu ja palkittu Goodnature® A24 on niittänyt menestystä Suomessa! Tuote on kestävä, myrkytön ja täysin automaattinen. Toisin sanoen se on helppo ja pitkävaikutteinen tapa torjua rottia ja hiiriä.

 

Rottien ja hiirien määrä on lisääntynyt viime vuosina, osittain siksi, että rotanmyrkkyjä säädellään tiukemmin. Aiemmin myrkky oli yleisin tapa torjua rottia ulkona. Suurin osa jäljellä olevista tuotteista on tarkoitettu ennen kaikkea sisäkäyttöön (esimerkiksi sähköansat). Goodnature on luonut tyylikkään ratkaisun: myrkytön, automaattinen ja pitkävaikutteinen ansa, joka on tehokas ja kestää ulko-olosuhteita!

Uusiseelantilainen Goodnature® kehitti A24-järjestelmän alun alkaen New Zealand Department of Conservationille, joka on testannut järjestelmän toimintaa riippumattomissa testeissä ja antanut tuotteelle korkeimman "human standard" -arvosanan (MPI NAWAC Class A). Kehitystyön myötä syntynyt tuote, A24, oli alun perin suunniteltu luonnonpuistoille. Myöhemmin kuitenkin havaittiin, että sille oli kysyntää kaikkialla aina maataloudesta, teollisuudesta ja puistoista tavallisiin omakotitalotontteihin.

 

Näin A24-järjestelmä toimii

A24 on mekaaninen rotta-ansa, joka toimii seuraavasti:

  1. Syötti ladataan automaattisesti ansaan ja houkuttelee tehokkaasti rottia ja hiiriä
  2. Saalis tapetaan välittömästi hiilidioksiditoimisella männällä (latautuu automaattisesti uudelleen)
  3. Petoeläimet syövät saaliin tai vievät sen pois

Saalis poistuu luonnollisella tavalla, sillä petoeläimet tai varisten kaltaiset haaskaeläimet vievät saaliin pois tai syövät sen. Käytettävä syötti on täysin myrkytöntä ja luonnollista, joten käyttäjän ei tarvitse olla huolissaan siitä, että syötin kanssa kosketuksiin joutuvalle eläimelle kävisi jotain.

Näin A24-järjestelmä toimii

Perustoimintojen lisäksi järjestelmässä on muutama ylimääräinen hienous. Siinä on paitsi osoitin myös digitaalinen saalislaskuri, jonka avulla voidaan pitää silmällä, milloin hiilidioksidipatruuna alkaa olla lopuillaan. Tutustumme hieman myöhemmin tarkemmin A24-järjestelmän eri osiin ja hienouksiin.

 

Osoitin

Osoitinkortin avulla on helpompi löytää täydellinen sijoituspaikka ansalle. Katso kortin hampaanjäljistä, missä jyrsijät ovat olleet aktiivisimmillaan. Se on luultavasti paras paikka ansalle.

Osoittimen oikeasta käytöstä on tietoa videossa, jonka voi katsoa täällä.

Automaattinen syöttiastia

Ainutlaatuisen rakenteen ansiosta mukana toimitettava syötti ladataan automaattisesti ansaan säiliön yläosaan muodostuvan kaasun avulla. Ansan yläosaan voi lisätä myös omaa syöttiä, kuten linnunsiemeniä. Toisin sanoen käyttäjä ei ole riippuvainen täyttöpakkauksista (vaikkakin niiden valitseminen on mielestämme erittäin hyvä vaihtoehto).

Syötin ainesosat

Syötti on luonnollinen, suklaapohjainen ja täysin myrkytön. Siten se ei voi aiheuttaa myrkytystä, jos petoeläimet tai haaskaeläimet syövät saaliin.

Lisäksi syötti säilyy peräti 6 kuukautta!

Digitaalinen saalislaskuri

Jotta käyttäjän olisi helpompi tietää, milloin hiilidioksidipatruuna pitää vaihtaa, A24-järjestelmässä on digitaalinen saalislaskuri, joka laskee kunkin saaliin.

Kun saaliita on 24 (kuten tuotteen nimi A24 antaa ymmärtää), on aika vaihtaa patruuna.

Käyttö ja turvallisuus

On hyvä muistaa, että A24 on ennen kaikkea tarkoitettu ammattilaisille, jotka ovat jo tottuneita käyttämään torjunta-aineita tai mekaanisia ansoja. Tästä syystä tavallisen käyttäjän tulee olla erityisen huolellinen, lukea ohjeet ja ymmärtää käytettävän ansan toimintaperiaate.

Tuotteen käyttö EU:n alueella edellyttää ansan asettamista siten, että siihen voi päästä käsiksi ainoastaan ns. keinotekoinen tunnelin kautta, eli periaatteessa sisäänkäynnin eteen on lisättävä turvallisuutta lisäävä pidennys. Tämä on tärkeä ottaa huomioon, sillä muuten ansa ei ole täysin turvallinen muille eläimille tai pahimmassa tapauksessa lapsille, jotka voivat kiinnostua ansasta ja työntää kätensä sen sisään.

Sinun tulee siis luoda ansan sisäänkäyntiin johtava tunneli esimerkiksi kanaverkosta, puusta tai sopivan kokoisesta putkesta (muista, että rotat ja hiiret ovat erinomaisia kiipeilijöitä, joten niiden pitäisi päästä ansaan joka tapauksessa). Voit ostaa ansaan myös valmiin tunnelin tai myös lukittavan metallisen suojakotelon. Viimeksi mainittu sopii myös käyttöön julkisissa paikoissa, kun ansa on ehkä piilotettava tai suojattava väärinkäytöltä.

 

Joitakin vinkkejä A24-järjestelmän ostoa harkitsevalle

  • Nyrkkisääntönä voidaan sanoa, että kaksi A24 ansaa riittää hehtaarin (10 000 m2) kokoiselle alueelle. Silloin ne tulee sijoittaa noin 50 metrin etäisyydelle toisistaan.
  • Ota huomioon, että paikka, jossa rottia on näkynyt eniten, ei välttämättä ole aina paras paikka ansalle. Luultavasti kyseisessä paikassa on paljon ravintoa, minkä vuoksi rotat hakeutuvat sinne. Käytä sen vuoksi osoitinta ja testaa vaihtoehtoisia paikkoja ennen ansan sijoittamista. Ansaan voi lisätä omaa syöttiä, mutta silloin automaattinen syöttipumppu ei toimi.

Lisätietoja tuotteesta, käyttöohjeet ja vastauksia kysymyksiin on tuotesivulla. Sitä kautta voit myös ostaa Goodnature A24:n.

Alla on muutama lyhyt video Goodnature A24:n käytöstä ja toiminnasta:

Liittyviä tuotteita
Copyright © 2024 Stick AB
To top