Sawyer Mini -vedensuodatin SP128

Kätevä, kannettava ja laadukas kestosuodatin veden puhdistamiseen.
Sawyer Mini -vedensuodatin SP128
€39
Sawyer Mini -vedensuodatin SP128 Sawyer Mini Sawyer vedensuodatin SP128
Osta
Saatavana
Ei saatavana
.
Ei saatavana
Kuvaus
Dokumentit
Pakkaus

Sawyer Mini SP128 on pieni ja kätevä vedensuodatin erinomaisella puhdistusteholla ja kapasiteetilla:

  • Kestää satoja vuosia
  • 99,9999–100 % puhdistusaste
  • Kätevä ja kannettava 

Sawyer Minin kapasiteetti on 378 tuhatta litraa vettä ennen vaihtotarvetta. Se riittää suuren perheen juomavesitarpeisiin kokonaiseksi eliniäksi.

Käytetään tavallisten PET-pullojen kanssa (vakiokierre 28 mm) tai mukana tulevan puristettavan korkillisen vesisäiliön kanssa. 

Pienen kokonsa (korkeus 135 mm) ja painonsa (56 g) ansiosta Sawyer Mini on kätevä ja helppo ottaa mukaan minne tahansa. Sawyer Mini sopii täydellisesti selviytymispakkaukseen ja taskuun vaelluksen, suunnistuksen tai partiolaistoiminnan ajaksi tai reppuun mukaan retkelle. Toisin sanoen se on erinomainen vedensuodatin erilaisiin vedenpuhdistustarpeisiin.

Näin Sawyer Mini toimii

Vaikka Sawyer Mini onkin pieni, se puhdistaa tehokkaasti. Se suodattaa 0,1 mikroniin asti (eli yli 0,1 mikronin kokoiset hiukkaset suodatetaan pois), mikä poistaa 99,9999 % bakteereista ja ameboista sekä 100 % mikromuoveista. Suodattaa pois haitalliset bakteerit (kuten salmonella tai leptospiroosi), alkueläimet sekä kystat, kuten E. coli, Giardia, Vibrio cholerae ja Salmonella typhi.

Sawyer Mini perustuu kuitukalvoon, jossa U-muotoiset kuitumikroputket keräävät haitalliset hiukkaset ja huokoset. Sawyer varmistaa jokaisen suodattimen laadun. Jokainen vedensuodatin testataan 3 kertaa tuotannon aikana toiminnan varmistamiseksi. Sawyer Mini täyttää tai ylittää Yhdysvaltain ympäristönsuojeluviraston (EPA) vedenpuhdistusvaatimukset.

Sisältö: 1) Vedensuodatin SP128, 2) puhdistusruisku, 3) imuputki, 4) puristettava vesisäiliö 47 cl.

Sawyer Minin käyttäminen

Tässä on lyhyt kuvaus Sawyer Minin käytöstä. Katso täydelliset ohjeet tuotteen pakkauksesta ja merkinnöistä:

  1. Aloita ruuvaamalla vesisäiliö/PET-pullo suodattimeen (kierrepuoli). Älä kiristä suodatinta liikaa, kiristä vain käsin. 
  2. Avaa korkki toisesta päästä ja anna veden virrata suodattimen läpi, niin että se puhdistuu.
  3. Älä paina vettä suodattimen läpi, vaan anna sen virrata normaalilla paineella. Ime tai paina varovasti vesisäiliötä/PET-pulloa. Älä kiinnitä suodatinta suoraan hanaan tai vesiletkuun, sillä se voi aiheuttaa liian suuren vedenpaineen.
  4. Juo vettä joko (1) puristamalla vesisäiliötä/PET-pulloa ja juomalla suoraan suodattimesta tai (2) imemällä vettä imuputkella suodattimen läpi vesisäiliöstä, PET-pullosta tai muusta astiasta. (3) Yhdistä suodatin ja vesisäiliö Camelbackiin tai vastaavaan järjestelmään. (4) Suodattimesta voi myös kaataa puhdistettua vettä suoraan astiaan tai muuhun liuokseen, jolloin suodatettua vettä saadaan lisää.

Sawyer Mini -vedensuodatin SP128

 

Sawyer Minin puhdistaminen

Suodattimen kunnollinen toiminta edellyttää tiettyä puhdistusta, kun virtaus suodattimen läpi alkaa heikentyä:

A. Vastahuuhtele suodatin vedellä (vastahuuhtelusuunta on merkitty tuotteeseen). Käytä mieluiten mukana toimitettua puhdistusruiskua. Muista, että on parempi, että ensimmäinen huuhtelu on perusteellinen kuin että huuhtelukertoja on monta pientä.

Kun vastahuuhtelu ei riitä täyden virtauksen palauttamiseen:

B. Puhdista suodatin kemiallisesti pitkän käytön jälkeen, jos vesi ei virtaa normaalisti suodattimen läpi tai jos suodatin näyttää tukkeutuneelta. Tämä tehdään antamalla suodattimen liota etikassa 30 minuuttia, minkä jälkeen suodatin huuhdellaan perusteellisesti lämpimällä vedellä (enintään 57 °C). Tämä poistaa kalkin, joka voi olla tukkinut suodattimen. Toista toimenpide tarvittaessa useita kertoja.

Kun suodatinta on käytetty jonkin aikaa ja se asetetaan säilytykseen:

C. Vastahuuhtele suodatin edellä kuvatulla tavalla. Täytä vesisäiliö ja lisää korkillinen (6 ml) klooria. Purista 1⁄3 säiliön sisällöstä suodattimen läpi. Sulje sitten suodatin ja anna sen vetäytyä klooriseoksen kanssa tunnin ajan. Tyhjennä sen jälkeen vesisäiliö ja anna sen sekä suodattimen kuivua.

Tärkeää!

Suodatinta ei saa jäädyttää sen jälkeen, kun se on otettu käyttöön, sillä silloin suodattimen kosteat kuidut voivat vahingoittua. Tästä syystä käyttäjää suositellaan pitämään suodatinta pakkasella taskussa tai lähellä kehoa. Käyttämätön varasuodatin voi olla hyvä olla olemassa, sillä käyttämättömät suodattimet kestävät jäätymisen.

HUOM. Ei suodata pois vesiliukoisia kemikaaleja, joten vältä esimerkiksi tehtaista tai maataloudesta peräisin olevaa saastunutta vettä.

1 kpl Sawyer Mini -vedensuodatin SP128 (sis. 1) vedensuodatin SP128, 2) puhdistusruisku, 3) imuputki, 4) puristettava vesisäiliö 47 cl).

 

Lisälaitteet
Copyright © 2024 Stick AB
To top