Goodnature A24 sallii rottien ja hiirien myrkyttömän torjunnan

Myrkytön torjunta

Yhä useampi hiiren- ja rotanmyrkky on kielletty yksityiskäytössä. Lisäksi niiden käyttöä on alettu rajoittaa yhä enemmän ammattikäytössä. Mitä jää jäljelle, jos hiiristä haluaa päästä eroon? Onneksi uudet, fiksut ja ennen kaikkea ympäristöystävälliset ratkaisut ovat valmiina ratkaisemaan ongelman. Yksi niistä on Goodnature A24.

Muutama vuosi sitten (2014) rotanmyrkkyjen myynti yksityishenkilöille kiellettiin EU:ssa. Se vaikutti ennen kaikkea maanviljelijöihin, joille rotat aiheuttavat usein ongelmia. Mutta talon- ja mökinomistajat, joilla on ongelmia ennen kaikkea hiirten kanssa, saivat jatkaa myrkkyjen käyttöä.

Vuonna 2016 luotiin uusi luokitus antikoagulanteille jyrsijäntorjunta-aineissa Euroopan unionissa. Asetus astui voimaan helmikuussa 2018 ja sen myötä kaikkien antikoagulantteja yli 0,003 prosentin pitoisuudella sisältävien tuotteiden myynti loppui – se tarkoittaa käytännössä kaikkia tällä hetkellä markkinoilla olevia hiirenmyrkkyjä.

Muutokset koskevat siis nyt myös hiirenmyrkkyjä, jotka ovat jo pitkään olleet edullinen ja tavallinen valinta niin talon- kuin mökinomistajille. 

 

Myrkkyjen myyntikiellon vaikutukset

Monet varmasti ajattelevat, että viimeinkin me pääsemme eroon myrkkyjen ikävistä vaikutuksista ihmisiin, eläimiin ja luontoon. Yksi tärkeimmistä hiiren- ja rotanmyrkkyjen kiellon takana olleista tekijöistä ovat luultavasti toissijaiset myrkytykset, joille kotkat, ketut, kissat ja muut petoeläimet tai raadonsyöjät ovat altistuneet – se on suurella todennäköisyydellä aiheuttanut pitkäaikaisia vahinkoja ekosysteemeissä.

Monet ovat helpottuneita hiirenmyrkkyjen poistumisesta markkinoilta – etenkin he, joiden lemmikit ovat syöneet myrkkyä syöneitä jyrsijöitä tai pahimmassa tapauksessa itse myrkkyä. 

Toinen myrkkyjen huono puoli on se, että usein myrkkyä saanut hiiri/rotta kuolee seinien sisälle tai lattian alle, mikä aiheuttaa kamalaa hajua pitkän aikaa. Käytetyt myrkyt on valmistettu siten, että hiiristä/rotista tulee janoisia ja ne hakeutuvat ulos veden äärelle. Se ei kuitenkaan toimi läheskään aina.

Myrkkyjen myyntikiellon huono puoli on se, että markkinoilta katoaa tehokas ja edullinen torjuntatapa, jota monet ovat käyttäneet. On muistettava, että esimerkiksi elintarvikkeita käsittelevien tai karjataloutta harjoittavien maanviljelijöiden on voitava torjua jyrsijöitä hygienisyistä ja että myös hygienia-asioita säännellään kovasti. Myös yksityishenkilöille yöunia pilaavien, likaavien ja sairauksia levittävien hiirten poistaminen on tärkeää. Mutta mitä tehdä, jos markkinoilla ei ole tehokkaita myrkkyjä?

Onneksi uudet vaatimukset ovat johtaneet vaihtoehtoisten myrkyttömien torjuntatapojen nopeaan kehitykseen. Viime vuosina näiden tuotteiden hintataso on suuren kysynnän ansiosta myös tullut nopeasti alas.

Luultavasti ainoastaan ammattikäyttäjät saavat pitkällä aikavälillä enää käyttää myrkkyjä. 

Valitettavasti tämä tarkoittaa sitä, että Anticimexin kaltaiset torjuntayritykset voivat jatkaa myrkkyjen käyttöä – myrkyt ovat lyhyellä aikavälillä edullinen ratkaisu, mutta pitkällä aikavälillä ne käyvät kalliiksi luonnolle. Yritys itse ei kuitenkaan joudu maksamaan siitä laskua. Mielestämme on myös ongelmallista, että torjuntayritykset saavat eräänlaisen monopolin myrkkyjen käytössä. Sen vuoksi olemme sitä mieltä, että asiakkaiden pitää edellyttää myrkyttömiä vaihtoehtoja ja asettaa painetta.

 

Tulevaisuudet myrkyttömät ratkaisut

Esittelemme kaksi uutta älykästä tuotetta, jotka tulevat helpottamaan monien elämää. Toinen niistä on tarkoitettu ulkokäyttöön (ympäri vuoden myös Suomen ankarassa ilmastossa) ja toinen sisäkäyttöön. Yhteistä tuotteille on se, että ne on hinnoiteltu siten, että ne ovat varteenotettava vaihtoehto myrkkyjä sisältäville tuotteille tai torjuntayritysten palveluille.

Goodnature® A24 -rotan- ja -hiirenloukku

Täysin automaattinen mekaaninen rotan- ja hiirenloukku, jossa käytetään hiilidioksidipatruunoita ja joka siten toimii täysin ilman paristoja tai sähköjohtoja. Kun saaliseläin astuu ansaan houkuttelevan suklaapohjaisen syötin perässä, metallinen mäntä laukeaa ja tappaa eläimen välittömästi ja inhimillisesti. Mäntä latautuu automaattisesti uudelleen ja ansaan jäänyt eläin putoaa alas pois ansasta. Sen jälkeen kissat, ketut tai varikset vievät kuolleen eläimen monesti pois, eli ansaa ei tarvitse edes tyhjentää. Ansaa voidaan käyttää myös ulkona tai kylmissä tiloissa sähköllä toimivista ansoista poiketen.

Hinta suunnilleen: 215 EUR (Stick.fi)

+ Sopii myös kylmiin tiloihin ja ulkokäyttöön
+ Mukana toimitetaan osoitin, joka auttaa sopivan paikan löytämisessä ansalle
- Hinta 

Arvioidut käyttökustannukset vuodessa: 197 kr (yksi syöttitäyttöpakkaus ja kaksi CO2-patruunaa noin 50 eläimen pyydystämiseen).

Goodnature A24

 

Sähköinen Aosion-rotanloukku

Tehokas sähköinen ansa peräti 7000 voltin jännitteellä. Lisäksi tämä on markkinoiden suurin sähköansa, ja se pystyy tappamaan jopa suuria rottia (ja tietenkin myös hiiriä). Voidaan yhdistää pistorasiaan tai käyttää paristoilla, mikä helpottaa sijoittamista. Saalisosoitin valodiodilla sekä valodiodi johdossa, joten ansaan jääneen saaliin voi huomata helposti, vaikka ansa olisikin sijoitettu vaikeaan paikkaan.

Hinta suunnilleen: 43.80 EUR (Stick.fi)

+ Erittäin edullinen
+ Mukana toimitetaan pistorasiaan yhdistettävissä oleva johto
- Ei sovellu käyttöön lämmittämättömissä tiloissa

Arvioidut käyttökustannukset vuodessa: 0 kr (Kuluttaa mitättömän vähän sähköä pistorasiasta, rajoittamaton määrä saaliita. Paristoja käytettäessä n. 10 euroa noin 50 eläimen pyydystämiseen). 

Aosion

 

Voittajat pitkällä aikavälillä

Jyrsijäongelman myrkyttömästi, tehokkaasti, pitkäaikaisesti ja edullisesti poistavien tuotteiden kysyntä on lähtenyt räjähdysmäiseen kasvuun. Maailmanlaajuiset tuotantomarkkinat ja harmonisoidut eurooppalaiset säännöt luovat kysyntää ja saavat yhä useamman yrityksen tuomaan markkinoille nopeassa tahdissa fiksuja ratkaisuja, joille ei aiemmin ollut markkinoita. Kilpailu kiristyy ja hinnat laskevat, mikä on hyvä asia kuluttajien kannalta.

Lisäksi nykyaikaiset älykkäät ja usein mekaaniset tai sähköiset torjuntatavat tarkoittavat sitä, että kuluttajien ja maanviljelijöiden ei jyrsijöistä eroon yrittäessään enää tarvitse olla huolissaan myrkkyjen leviämisestä luontoon tai kotieläinten ja lemmikkien elimistöön.

Kuluttajat ja maanviljelijät, sekä ennen kaikkea luonto, ovat pitkällä aikavälillä voittajia!

 

Lue lisää

Lisätietoja on kysymys- ja vastausosiossa koskien Goodnature A24 -tuotettaOsta Goodnature-ansa.

Haluatko lukea lisää rottien torjunnastarotista tai hiiristä?

 

Liittyviä tuotteita
Copyright © 2024 Stick AB
To top